6. sep, 2016

Het Gouden randje 💛

 

Het Gouden Randje!!!

 

Lieve Allerliefste Gerrianne,

Zeventien jaar was jij in ons midden, zeventien jaar waarvan ik jou 4 jaar heb mogen kennen.

Jou hoogtepunten, maar ook jou dieptepunten.

Jou heb mogen kennen als onbezorgd meisje , maar ook heb mogen zien opgroeien tot een krachtige volwassen vrouw.

 

Wat mis ik je, Jou aanwezigheid was het Gouden randje om ons leven…

Het randje wat ons deed beseffen hoe bijzonder het is om te mogen zeggen dat het leven je gegeven is.

 

Als jong meisje zoals ik je heb mogen kennen, had je dromen, Grote dromen.. Je wou naar Amerika, Je wou stewardess worden, je wou een groot huis ,een man en daarmee een gezinnetje stichten.

 

Toen je ziek werd veranderde  het een en ander, de droom om stewardess te worden werd vervangen door anesthesist. Je wou indien jij was genezen, getuigen en helpen om mensenlevens te redden. De rest bleef nog even vast staan, Er was immers hoop. Hoop in ons hart en hoop op papier.

 

Tot de dag kwam dat er geen hoop meer was, begin dit jaar werd het laatste sprankeltje hoop in ons hart van ons afgenomen.  De hoop voor het leven viel weg, maar de hoop voor de toekomst was nog daar. Een andere toekomst dan vele van ons…

 

Terwijl jij ziek was kwamen soms zonder het te beseffen jou allergrootste dromen uit..

 

Een van jou dromen was om de wereld te zien,

Deze droom veranderde in  de droom om Gezien te worden door de wereld.

 

 De wereld heeft jou gezien, Jou doorzettingsvermogen, Jou vragen, twijfels , verdriet , maar vooral de liefde die je uitstraalde en ons mee mocht geven.

 

Ook was er ooit de hoop dat de wereld jou zou veranderen , om oud te mogen worden, om een toekomst te hebben.

Deze droom liet ons pijnlijk doen beseffen dat jij nooit zou  veranderen, maar het bracht ons vreugde bij het inzien dat jij wel levens hebt doen veranderen.

 

De wereld werd een stukje beter door jou bestaan, Het liet mensen inzien dat niet een ieder van ons het leven is beloofd.  Je werd voor sommige onder ons een reden om te genieten van het leven, om momenten te koesteren en opnieuw te leren lief te hebben.

 

Toen je nog een klein meisje was, is opa overleden aan dezelfde ziekte als waartegen jij hebt gestreden.  Je Droomde van een aardse toekomst, maar op het moment dat je hoorde dat de toekomst waarvan je droomde je niet gegeven was.. Droomde je van een toekomst in de hemel.

Een toekomst waarin je opa weer zou zien, waarin je met hem aan je ene hand liep en met Jezus aan de ander.

 

Hoe korter jou levensduur werd, hoe meer jou kinderdromen verdwenen, Je besefte dat ze voor nu geen verschil meer zouden maken , en veranderde het in de droom om bij de mensen te zijn die je zo zo liefhebt. Je Vriend, Gezin , vriendinnen en hen die onvoorwaardelijk van jou houden en jij van hen.

 

Jou allergrootste en tegelijke tijd jou allermooiste droom.

Was om iemand te vinden die je onvoorwaardelijk lief zou hebben, door tijden van pijn, verdriet,  maar ook in vreugde en voorspoed.  

Ik zou kunnen zeggen dat dit als jong meisje een nogal grote droom is om te mogen bereiken in jou korte bestaan. Maar gelukkig kan ik zeggen dat jou droom , meer dan is uitgekomen.

De liefde van jou leven, kwam op jou pad en bleef bij jou tot het einde van jou levensweg..

Jullie liefde was zo intens, zo puur en zo groot.

Je vond niet zomaar een man, hij was jou droomman.

 

De droom om ooit een gezinnetje te mogen stichten, werd verdrietig genoeg van jou afgenomen, niet alleen omdat je niet lang op dit aardse leven mocht zijn, maar om het feit dat hetgeen wat jou als vrouw was gegeven van jou af werd genomen. Je vruchtbaarheid.

Ik hoor nog je verdriet , jou pijn om nooit moeder te mogen worden..

 

Wel kan ik zeggen dat je ergens een gezin hebt gesticht.. 

Wij als gezin waren altijd wel gek met elkaar, natuurlijk hadden we elkaar lief, maar we leefde net zoals de meeste onder ons,  in ons leven langs elkaar heen.

Op de dag dat jij ziek werd, stichtte je ons, alle liefde in ons hart, voor elkaar , voor jou deed ons doen beseffen hoe belangrijk het is als je familie om je heen hebt.

 

Ik weet dit maakt jou droom die  niet uitkomt om moeder te mogen worden niet minder erg, maar ik beloof je, dat altijd , altijd jou liefde in onze toekomstige gezinnen voort zal leven.

Als het mij ooit gegeven is en ik krijg kinderen, zal ik de liefde die ik voor jou voel aan hun meegeven.. ik zal ze vertellen dat ze nooit moeten opgeven op hun levensweg. Dat ze de mensen om hun heen lief moeten hebben, en het leven waardevol is. Een droom die uit is gekomen.

 

Als ik ooit een kleine meid of een klein ventje mag krijgen, zal ik vertellen over onze dappere tante Gerrie.. ons aller allerliefste zusje.

 

Mijn droom die ik heb mogen ontvangen nadat jij jou laatste adem uitblies is om te vertrouwen als een kind.  Jou radicale en standvastige geloof , jou hoop en vertrouwen dat ooit er een dag komt dat we herenigd worden en vrij zullen zijn. Het heeft mij doen beseffen dat er niet op alle vragen die er rondgaan in je hoofd antwoorden zijn. Of terwijl ze zijn er wel, maar we zullen de antwoorden pas weten als we de hemel binnen wandelen en elkaar weer in de armen sluiten.

 

Maar ik mis je……

Mijn hart is gebroken door de innerlijke leegte,

Mijn Lichaam verlangd naar jou liefde.

Mijn hoofd doet beseffen dat ik nooit meer jou stralende gezichtje zal zien,dat ik je nooit meer kan knuffelen , door je haartjes kan strelen en kan vertellen hoe trots ik op je ben en hoe zielsveel ik van je hou.

Als ik daaraan denk rollen de tranen over mijn wangen,

Op de dag dat jij stierf , stierf er een deel van mij.

En niet alleen van mij, maar er kwam een onvervangbare lege plek in ons gezin.

 

Een gebroken moederhart..

9 maanden gedragen in haar buik.

 

Een gebroken vaderhart,

Dat hij zijn kleine meisje tegen deze grote boze wereld had willen beschermen.

 

Zoveel trots en liefde, dat dit meisje aan hen gegeven was.

Het was volmaakt en voldragen.

De wonderen die je met haar mee hebt mogen maken.

Haar eerste stapjes,

Haar eerste woordjes,

 

Het woord Mama/ Papa is een van de waardevolste woorden die in je leven zult horen als ouder.

Jullie hadden zoveel dromen voor je kind,  Zoveel die je had gewild dat ze haar gegeven waren, maar je moest haar naar 17 jaar terug geven aan hem die haar aan jou gegeven had.

Wat er nog over is zijn zoveel kostbare momenten, Al het tastbare is verdwenen,

maar de liefde voor je kind veranderd, het word alleen niet minder, maar elke dag meer.

 

De wil om wat van het leven te maken is niet weg, aangezien we nog met meer in ons midden zijn.

Naast dat ze Gerrianne als prachtige dochter hebben, hebben ze ook drie geweldig lieve zoons.

Het is Alleen wel zo dat het gouden randje waarover ik in het begin vertelde van het leven af is.

De momenten dat ze zo aanwezig was, zingend door huis danste op de muziek, heerlijk kon tutten aan de keukentafel, Haar haren kon stijlen en  ook gewoon ondanks alles een jonge meid mocht zijn valt weg… Haar praatjes , haar gelach, .. De stilte doet zoveel zeer.

 

Nu stel ik mijzelf zo zovaak de vraag, Waarom nou God.

De menselijke antwoorden waar we naar zoeken vinden we niet.

Maar wel is er één belofte die doorschemert in ons gebroken hart.

Hij maakte ons de belofte dat ons een eeuwig leven is beloofd en dat we haar weer terug zullen zien.

 

 

Ik als schoonzus kan niet omschrijven hoeveel Ger voor mij betekend, ze was mijn vriendinnetje, waarmee ik mee kon tutten, van wie ik haar haren stijlde voordat ze ziek werd, haar pruik stijlde toen ze kaal was, en die haar eerste eigen krulletjes stijlde toen het moment was aangebroken om haar muts af te doen.  Het vriendinnetje waarmee ik mee kon lachen, zingen, en zoveel herinneringen mee vast kon leggen door fotos te maken saampjes.

 

Anderzijds was ze mijn zusje , waarmee ik uren kon praten, over haar sterven, over haar dromen, over haar diepste verlangens.

Waarmee ik wel eens onenigheid had, onze meningsverschillen hadden , maar de volgende dag weer huilend voor elkaar stonden om sorry te zeggen en elkaar te vertellen hoeveel we van elkaar hielden.

Nooit , zal ik vergeten dat de dag voordat ze stierf dat we elkaar knuffelde en ik haar vertelde.”Ger altijd , altijd zal je mijn zusje blijven. En ze met haar lieve stemmetje antwoorde, en jij voor altijd mijn zus..

 

Mijn leven is veranderd, en zal nog meer veranderen, Elke dag zal iedereen meer verdriet ervaren, iedereen op een andere manier.

 

Als broer, het gemis om jou kleine zusje waar je zo zielsveel van houdt te moeten missen.  Om s’avonds niet meer bij haar bed te kunnen zitten en te luisteren naar haar verdriet , haar verlangens. Om niet meer als je over de overloop loopt boven haar stemmetje te horen roepen, Ik hou van je , Robbin, ! Ik hou van je Remco, Ik hou van je Remon!!  Om haar geen brief meer te kunnen schrijven om te vertellen hoe trots je op haar bent en hoe zielsveel je van haar houdt.

 

Als Vriend zijnde, Om jou vrouwtje te moeten missen, Het meisje met wie jij jou toekomst uit wou stippelen, met wie jij jou allergrootste dromen wou delen.  Tegen wie je heerlijk aan kon kruipen en haar kon vertellen dat zij voor altijd de ware voor jou is en zal zijn.

Met wie je de allermooiste momenten hebt gedeeld, Samen een nachtje weg,  Samen kletsen, Lachen, gek doen..  De zorg die jij voor haar hebt gedragen als 18 jarige..  zo puur, zo liefdevol.

Om nooit meer te horen, Ik hou van je Frank.

 

Als  ouders zijnde, om haar niet meer welterusten te kussen voor het slapen gaan,

Om nooit meer  als moeder zijnde bij haar in bed te liggen savonds , om haar handje vast te houden en te mogen luisteren naar haar verdriet, haar  onzekerheden, haar angsten en de toekomst die haar te wachten stond..  nooit meer haar meisjes stemmetje te horen zeggen, welterusten , mama ik hou van je.

 

Om als vader zijnde heerlijk met je dochter te kunnen kletsen in bed .

 Ze non-stop blijft praten en jij de moeite moet doen om wakker te blijven.

 

Slaap lekker papa, ik hou van je, en vijf minuten later begint ze weer,.

Papa weet je nog ? ..... 

 

Om haar nooit meer ergens heen te hoeven brengen, of op te moeten halen., haar nooit meer te hoeven vragen hoe laat ze thuis komt of je zorgen te moeten maken of ze wel veilig thuis komt..

 

Ze is namelijk nu voorgoed veilig thuis …..

 

Zo als Ger had gezegd, Wacht niet met vertellen, hoeveel je om iemand geeft , hoeveel je iemand lief hebt. Geniet van het leven, want niet iedereen is de toekomst beloofd.

 

Al word ik sochtends wakker met de hoop dat de dag snel weer voorbij is, alles heeft me doen inzien dat we dankbaar mogen zijn. Voor alle dromen die voor vele zo vanzelfsprekend zijn.

Ben jij het gouden randje om je leven kwijt, Probeer het dan te herstellen…

Want als het eens van deze aarde is verdwenen komt het nooit meer terug tot dat de dag aanbreekt dat wij elkaar weer terug zullen zien in het eeuwige leven..

 

voor Sommige is het leven hier op aarde langer beloofd dan de ander, maar als je bereid bent, je hart te geven aan Jezus en probeert te vertrouwen als een kind, Zoals Ger blind vertrouwde dat ze herenigd ging worden met haar opa en Jezus daarboven en ooit met ons allemaal. Dan geloof ik dat daarboven voor hen die daarop vertrouwen een plekje in de hemel is beloofd.